van deze afgeboekte computers
Wat doen wij met afgevoerde ICT
Omdat hergebruik van systemen de hoogste vorm van recycling is, zullen we als eerste proberen de oude computers, gereed te maken voor hergebruik. dat kan pas na alle data ervan te hebben verwijdert. De ervaring echter leert dat deze oude Ict vaak is leeg geroofd of defect is weggezet. Dus dat is meestal nog een stevig klusje. Het komt vaak voor dat we uit twee of drie oude notebooks en maar één werkende kunnen samenstellen. Omdat de binnenlandse markt voor PC’s erg terug loopt, moeten die systemen die nog inzetbaar zijn en van zeer goede kwaliteit, anders heeft het herstel van die oude Pc’s geen zin en is dus niet rendabel.
School computer:
Oude PC’s zijn vooral geschikt om te functioneren als huiswerk computer. Immers u wilt dat uw kind zich met het huiswerk bezig houd en niet met spelletjes. Als we dit concept bekijken is de eis waar aan de oude computers aan moeten voldoen ineens veel lager, zo ook de prijs.
De markt van servers zit iets anders in elkaar. Na wissen testen en refurbishen worden deze oude computers als reserve onderdelen of spare part aangeboden. Er zijn nog veel bedrijven die oude servers in hun racks hebben draaien omdat het vervangen en migreren van de applicaties soms een lastig en duur klusje kan zijn. Voor die bedrijven prepareren wij dus onderdelen. De distributie centra hebben die allang niet meer liggen. Omdat we deze parts dus op de plank hebben liggin is uw applicatie of oude server zo weer in de lucht. Mocht u echter een spare part nodig hebben wat we net even niet hebben liggen….
Omdat wij van bedrijven oude hardware ophalen, komen we natuurlijk ook oude notebooks tegen. Vaak moeten we veel herstellen omdat veel gebruikers er minder zorgvuldig mee omgaan dan hun eigendommen. Cosmetische schade lossen we op door diverse delen uit te ruilen met andere beschadigde modellen. Gelukkig beschikken we dan ook weer over een groot aantal spare parts
Afgeschreven systemen liever zelf verzamelen.
U kan ook alles zelf verzamelen in de GiB ( groene ICT Bak)